lauantai 23. elokuuta 2014

Skumppa hommia - St. Clair Vicar's Choice 2012 Marlborough Sauvignon blanc

Kuten Matkakirjoissa tuli mainittua syksyn reissun lentoliput on nyt verkkarin etutaskussa ja siihen juhlaan
sopii aukaista esimerkiksi pullo St. Clairen family estaten Sauvignon Blanc!

Tänä kesänä tutuksi tullut, Alkonkin hyllystä löytyvä, Uusi-Seelantilainen kuohuva on tullut kotiin kannettua jo useamman kerran. St. Clairen tila on kahminut vuoden 2011 Uuden-Seelannin Vuoden viinitila-palkinnon ja Sommelier wine awardsin  Wine producer of the year 2012 palkinnot. Sen tilalliset Neal ja Judy Ibbotson perustivat St. Clairen tilan 1994, mutta ovat rypälemehuja tehtailleet jo vuodesta 1978 lähtien.

Ensi tuntumalla kuohuva lupaa helmeilevillä kuplillaan ja lumoavan eksoottisella tuoksullaan paljon hedelmiä maussa. Sieltä löytyykin reilu annos passion-hedelmää, sekä mangoa.  Pastorin keräämien Sauvignon blanc -rypäleiden hapokkuuskin kutittelee kivasti suuta. Vicar's Choice on yksi tämän kesän ainoita kuohuviinejä, joka viihtyy tavallista pidempään lasissa ihan pelkästään valloittavan tuoksunsa takia. 

Viini sopii mainiosti kesän viimeisiin aurinkoisiin päiviin tai pitkään venyneeseen eroon hyvien ystävien kesken, jotka viimein pääsevät saman viinikuulerin äärelle.
Ruoalta Vicar's odottaa keveyttä ja pientä makeutta taittamaan sauvignon blancin hapokkuutta.
Itse lähtisinkin paistamaan kampasimpukoita ruskeassa voissa ja tarjoilisin ne kenties tomaatti-avocadosalaattipedillä vasta puristetun lime-mehun siivittämänä. 
Jälkiruokarintamalla ei loppukesästäkään kannata alkaa kehittämään hikikarpaloita otsalle. Riittää kun käy mummolasta keräämässä muutaman kourallisen kypsiä vihreitä ja tummia karviaisenmarjoja kuppiin ja täyttää lasit vielä skumppapullon pohjasta.

Alkon hinnastossa pullon hinta on 14,95e. Muistaakseni omani oli Tallinnassa 11,95 Liviko Alcostoressa.
Virosta löytyy myös ainakin Livikosta ja Super Alkosta useampaa St. Clairen tuotetta. Viime reissulla toin ainakin gewürzamineria, pinot noiria ja pinot grisiä.

Linkki tilan sivuille: http://www.saintclair.co.nz/wines/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti